Publikováno 19 June 2019

Varovné signály dopředu pro Unicorn Slackova veřejné nabídce

Varovné příznaky se objevují na Slack Technologies Inc., obchodní komunikace softwarové společnosti se odhaduje na 17 miliard $, která vede veřejný tento týden. Některé Slack zaměstnanci byli prodávají své podíly ve start-up před výpisu, podle údajů z vedlejší tržiště Forge, na Business Insider . Tento spěch prodat akcie se děje, jak někteří analytici vyjádřili znepokojení nad bohaté ocenění společnosti uprostřed zpomalení tržeb, které by mohly zadržet růst akcií vznášedla společnosti, když se obchoduje veřejně. Tyto medvědí předpovědi následovat neuspokojivé debuty z jiných tech gigantů jako Lyft Inc. ( LYFT ) a Uber Technologies Inc. ( über ).

Stejně jako rychle rostoucí Uber a Lyft, Slack má velkou slabost. Je to stále přichází o peníze a očekává se, že přidání 187 milionů $ upravený provozní ztrátu na středu i přes 47% až 49% nárůst prodeje v aktuálním fiskálním roce, podle Barron.

Silicon Valley Zaměstnanci Cash Out

Nadcházející Slackova přímé veřejné nabídky na New York Stock Exchange naplánováno na 20. června, podobný tomu Spotify Technology SA ( SPOT ), se liší od tradičního IPO v tom smyslu, že to nebude mít žádný kapitál zvýšen či vydání nových akcií investorům. Nicméně, skalní veřejnost debutuje Uber a Lyft mají vystrašilo mnoho zaměstnanců na malátný a dalších Silicon Valley firem, které tradičně sklízeli velké výnosy, když jejich uvedení do provozu šel veřejnost. Ale s stoupající množství kapitálu do soukromých trhů a vývoje pro podniky zůstat v soukromí déle, zaměstnanci ve spouštěcí světě se obávají, že IPO bude skutečně devalvovat své zemědělské podniky.

Co to znamená pro Slack investory

Kovárna, tržiště, která umožňuje časné zaměstnance na jednorožce prodat své podíly na velké peníze manažerů a hedgeové fondy, říká, že viděl nárůst o 100% zaměstnanců vykládání akcií v některých společnostech v měsíci před očekávaným IPO jejich uvedení do provozu je, na BI. Forge VP trhu, Javier Avalos, řekl BI, že zaměstnanci ve Slack se snaží proplatit až o polovinu svého podílu na cloudové komunikace společnosti před IPO. “Nejjednodušší nám k tomu by bylo vzít nějaké žetony ze stolu“a dát jim likviditu, řekl Avalos.

Nevýrazný debuty některých jednorožců vedou mnoho zaměstnanců věří, že oni mohou získat lepší výnos na sekundárním trhu. Slack akcie na sekundárním trhu vyskočily, protože se chystá na přímé datum veřejný seznam - až o 250% z jeho financování řady H kolo asi před rokem, na BI.

Dívat se dopředu

Přes některé zaměstnanců a analytiků opatrností o přímém zápisu Slackova, býci říkají, že fond bude dařit, protože narušuje podnikového softwaru průmyslu. Slack čítá více než 10 milionů aktivních uživatelů za den přes 600.000 organizací ve 150 zemích prostřednictvím svých zaměstnanců software pro spolupráci, podle Barron . Nyní, Slack se pohybuje nad jeho hlavní služby a jeho cílem je narušit e-mail, který je viděn jako“neefektivní médium pro sdílení a správu informací.“